Η βιβλιοθήκη μας είναι μικρή. Διαθέτει σχετικά λίγους τίτλους βιβλίων (1500 περίπου), αρκετά εκπαιδευτικά CD και DVD, λίγα περιοδικά και λευκώματα, εγκατάσταση διαδραστικού συστήματος, τηλεόραση, οκτώ υπολογιστές και 8 μεγάλα γραφεία, ώστε να μπορεί να λειτουργεί και ως αναγνωστήριο.

Βιβλιοθήκη Φώτο 2
Η Σχολική Βιβλιοθήκη σκοπό έχει να συμβάλλει ενεργά:
1. Στην εξυπηρέτηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό). Η Σχολική Βιβλιοθήκη καλύπτει κατά προτεραιότητα τις ανάγκες των μαθητών ενώ για το διδακτικό προσωπικό καλύπτει κυρίως τα θέματα που αφορούν τις διδακτικές δραστηριότητες.
2. Στη συγκέντρωση, οργάνωση,απόδοση και αποκωδικοποίηση της γνώσης και της πληροφορίας που ενδιαφέρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, λειτουργώντας ως μέσο και εργαλείο εξοικείωσης των μαθητών με τις διαδικασίες ενεργούς αναζήτησης της γνώσης και της πληροφορίας.
3. Στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το σχολικό περιβάλλον να διασφαλίζει και να προβάλλει την πνευματική ελευθερία.
Η βιβλιοθήκη μας στοχεύει στην πλήρη αξιοποίηση των πόρων που της διατίθενται και στην κατά το δυνατόν πληρέστερη και ουσιαστικότερη παροχή υπηρεσιών με βάση το ανθρώπινο και υλικό δυναμικό της. Επιπλέον, διευκολύνει την ηλεκτρονική αναζήτηση σε άλλες επιλεγμένες δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας. Κατά συνέπεια, η εξυπηρέτηση των επιστημονικών αναγκών των χρηστών της βιβλιοθήκης είναι δυνατή, όχι μόνο μέσω της μόνιμης συλλογής της, αλλά και δευτερογενώς.

Βιβλιοθήκη Φώτο 1
Τέλος, πρέπει να επισημανθεί η επιδίωξη της πλήρους ψηφιακής καταγραφής της, η οποία διευκολύνει τις διαδικασίες αναζήτησης και δανεισμού, προσφέροντας καλύτερες και ταχύτερες υπηρεσίες.

Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης
Παρασκευή Παρασκευά
Φιλόλογος

Η πρόσβαση στα περιεχόμενα της βιβλιοθήκης είναι δυνατή πλεόν και μέσω της ιστοσελίδας μας. Ακριβώς παρακάτω, καταγράφονται όλα τα περιεχόμενα της βιβλιοθήκης, δίνοντας μάλιστα επιπλέον πληροφορίες πατώντας στον τίτλο κάθε εγγραφής. Αν επιθυμείτε μια πιο εξειδικευμένη αναζήτηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα αναζήτησης που ακολουθεί:TitleΟ γύρος του κόσμου σε 80 μέρες AuthorΙούλιος Βερν PublishedΔαμιανού 2000
Status:Check Shelves Subject890CategoryΛογοτεχνίαISBN960-228-015-8TypeΒιβλίοDescription
Α3
Keywords