Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA1

Πραγματοποιήθηκε η μετακίνηση δύο εκπαιδευτικών του σχολείου μας, της κ. Ευφραιμίδου Δέσποινας ΠΕ02 και της κ. Ιωαννίδου Ανθούλας ΠΕ02 στο Ελσίνκι, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ με θέμα “Μαθήματα για μετανάστες”.

Οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών». Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα αυτό, ως ένας από τους εταίρους μαζί με έξι σχολεία του νομού, 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, 1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας, Γυμνάσιο Σκύδρας, 2ο Γυμνάσιο Κύριλλου και Μεθόδιου Γιαννιτσών. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 σε δύο επαγγελματικά Λύκεια στις πόλεις Vantaa και Aviapolis κοντά στο Ελσίνκι και συμμετείχαν εκτός από τους εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Πέλλας, εκπαιδευτικοί από την Αθήνα, την Κάλυμνο και χώρες του εξωτερικού, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία και Σλοβακία.

Οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί αφού ενημερώθηκαν για το Φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις/εργαστήρια των επαγγελματικών σχολείων συμμετείχαν σε εργαστήρια για την εκμάθηση ψηφιακών μέσων, νέων μεθόδων διδασκαλίας και πρακτικών με τη χρήση των ΤΠΕ που θα τους βοηθήσουν στην διδασκαλία των νεοαφιχθέντων μεταναστών/προσφύγων αλλά και για την οργάνωση της διδασκαλίας τους γενικά.

Η συμμετοχή του σχολείου μας σε ένα τέτοιο πρόγραμμα έγινε για πρώτη φορά και τα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά οφέλη ήταν πολλά και σημαντικά.

Δείτε εδώ: https://read.bookcreator.com/FjRpv1G…/eWGGzJnGTG6CrpyQMCj6mg ένα παράδειγμα διαδραστικής εφαρμογής που παρουσιάζει το περιεχόμενο της επιμόρφωσής στο Ελσίνκι. Διαμορφώθηκε με την εφαρμογή Book creator, η οποία δίνει τη δυνατότητα να συνδυάζουμε κείμενο, εικόνες, ήχο και βίντεο για να δημιουργήσουμε διαδραστικές ιστορίες, ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά, εγχειρίδια οδηγιών και κόμικς.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
Print Friendly, PDF & Email