5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» υλοποιήθηκαν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών συνδυαστικά ποικίλες αθλητικές δράσεις στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.
Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, ώστε ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης να οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής τους κατάστασης αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Συζήτηση- αναστοχασμός στις τάξεις, καλλιτεχνικές – εικαστικές δημιουργίες, αλλά και μιά σειρά κινητικών δράσεων στα γήπεδα της αυλής, όπως π.χ. τουρνουά 3χ3 μπάσκετ, 5χ5 ποδοσφαίρου, 6χ6 βόλλευ, σκακιού, προσέγγιση αθλημάτων που δεν υλοποιούνται στο Σχολείο όπως ταεκβοντό, σύγχρονος χορός, κικ- μπόξινγκ πάλη, τέννις, άρση δραμιών κα.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου και τελούσε υπό την αιγίδα του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Σερέτη Θεολόγου που έκανε τον απαραίτητο σχεδιασμό.
Ήταν μία ευχάριστη ημέρα όπου δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές-τριες ν’ ασκηθούν, να εκφράσουν τις δεξιότητές τους δημιουργικά, να ψυχαγωγηθούν, παρουσιάζοντας ένα ωραίο αποτέλεσμα.
Και του χρόνου!

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
Print Friendly, PDF & Email