Επίσκεψη στο πολιτιστικό κέντρο “Η Ανατολική Ρωμυλία”

Στα πλαίσια του προγράμματος “Από τις Καρυές της Ανατολικής Ρωμυλίας στον συνοικισμό Καρυωτών στα Γιαννιτσά”, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Καρυωτών “Η Ανατολική Ρωμυλία” από ομάδα των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καιτων υπευθύνων καθηγητριών Μυλονόγλου Στέλλας , Μαλαδάκη Νίκης και του καθηγητή Σερέτη Θεολόγου.

Την αντιπροσωπεία του 3ου Γυμνασίου υποδέχτηκαν με πολύ θέρμη η Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Μπουδούδη Ροδή, ο Επίτιμος Πρόεδρος κ.Μητκούδης Δημήτριος και οι συντοπίτες μας κ.Γκιζτιμούδης Σιδέρης και κ.Γκιζτιμούδη Σουλτάνα, μέλη του Συλλόγου.
Έγινε ξενάγηση στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου και κατόπιν λεπτομερής ενημέρωση από τους οικοδεσπότες για την ιστορία των Καρυών και των κατοίκων τους, τα διάφορα ήθη και έθιμα , γιορτές και δραστηριότητες που διατηρήθηκαν και αναβιώνουν μέχρι και σήμερα. Όλες οι διηγήσεις και αναφορές ηχογραφήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν ως υλικό στην υλοποίηση του προγράμματος.
Η συντονίστρια καθηγήτρια κ. Μυλονόγλου Στέλλα ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου για την υποδοχή, την αγάπη και την υπέροχη και κατατοπιστική εξιστόρηση – ξενάγηση.

Print Friendly
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someonePrint this page