«Προσέχω τη διατροφή μου, Προσέχω την υγεία μου»

Στα πλαίσια του μαθήματος Βιωματικές Δράσεις – Project, με θέμα «Προσέχω τη διατροφή μου, Προσέχω την υγεία μου», πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Γυμνασιό μας από την Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, ΜSc, κ. Σαρρή Χρύσα, μετά από πρόσκληση του υπεύθυνου καθηγητή Σερέτη Θεολόγου.

Κάνοντας πράξη την βιωματική μάθηση, οι μαθητές της Α’ τάξης παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο σημερινό μάθημα, το οποίο σκοπό είχε να καλύψει τους παρακάτω διδακτικούς στόχους:

Τα παιδιά να γνωρίσουν:

  • Την αξία της υγιεινής διατροφής (Μεσογειακή Διατροφή).
  • Την έννοια της διατροφικής πυραμίδας.
  • Τα συστατικά των τροφών,
  • Ότι η υγεία εξαρτάται άμεσα από τη σωστή διατροφή.
  • Την αξία του πρωινού και των τακτικών γευμάτων.
  • Να αποκτήσουν συμπεριφορές και συνήθειες σωστής διατροφής, δηλαδή να μάθουν να καταναλώνουν ότι είναι υγιεινό και χρήσιμο για την υγεία τους.

Η Διατροφολόγος, κ.Σαρρή Χρύσα, ενημέρωσε τους μαθητές για όλα τα παραπάνω με γλαφυρό τρόπο. Επιπλέον παρείχε χρήσιμες μικρές συμβουλές (tips) στα παιδιά για την σωστή διατροφή σύμφωνα με την ηλικιακή τους ομάδα.
Στο τέλος, ως ανταπόδοση της επίσκεψης της, ο κ. Σερέτης της χάρισε ένα αναμνηστικό ευχαριστήριο και ένα πλούσιο μπουκέτο από όμορφα λουλούδια.
Ευχαριστούμε την Διατροφολόγο, κ. Σαρρή Χρύσα για τον σχεδιασμό και την οργάνωση της παρουσίασης αλλά και για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μας.

diatrofi1.jpg
diatrofi2.jpg
diatrofi3.jpg
diatrofi4.jpg
diatrofi5.jpg
diatrofi6.jpg
diatrofi7.jpg
diatrofi8.jpg

 

Print Friendly, PDF & Email