Επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η διδακτική επίσκεψη της Γ’ τάξης στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και συγκεκριμένα της ενότητας Πόλεμος- Ειρήνη.Η επίσκεψη έγινε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στην περιοδική έκθεση με τον τίτλο: “Στο περιθώριο του πολέμου: η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944) μέσα από τη φωτογραφική συλλογή του Βύρωνα Μήτου” αλλά και στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου.
Τα παιδιά συζήτησαν βάσει του πλούσιου εποπτικού υλικού για θέματα σχετικά με τις φωτογραφίες της Κατοχής, για τη σημασία της μελέτης των ιστορικών φωτογραφιών ως πηγών πληροφορίας αλλά και ως προπαγανδιστικού μέσου από το ναζιστικό καθεστώς. Χρησιμοποιώντας φύλλα εργασίας, οι ομάδες των μαθητών μελέτησαν τις φωτογραφίες αντλώντας πληροφορίες για την τοπογραφία της Θεσσαλονίκης της Κατοχής αλλά και του σήμερα, για κεντρικά σημεία της πόλης και μνημεία που τραβούσαν και τραβούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών τότε και τώρα.
Στο τέλος έγινε επίσκεψη στο Λευκό Πύργο όπου όλοι οι εκδρομείς ανέβηκαν και στην κορυφή του, απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα της πόλης.

Τους μαθητές-τριες συνόδευσαν η Διευθύντρια κ.Πισμίση Ελένη, η κ. Ευφραιμίδου Δέσποινα, ο κ. Ηλιάδης Ροδίων και η κ. Κοσμά Σοφία.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg

Print Friendly, PDF & Email