Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με την ευκαιρία της καθιέρωσης της πρώτης Δευτέρας του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους, ως Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, ενταγμένης στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου», πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ποικίλες δράσεις στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, που συνδυάστηκαν και με την ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού (24/09 έως 02/10).

Φέτος ο θεματικός άξονας ήταν: «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους». Οι πολυάριθμες δράσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στον προαύλιο χώρο του σχολείου όσο και στις τάξεις, στα εργαστήρια , στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κλπ. Ενδεικτικά αναφέρονται: 1) Γνωριμία με μαχητικά αθλήματα: Taekwondo, Judo (βιωματική προσέγγιση, κανόνες, λαβές, στοιχεία αυτοάμυνας), 2) Αντισφαίριση, εκμάθηση και επίδειξη από αθλήτριες βιωματικά παιχνίδια μεταξύ των συμμετεχόντων, 3) Προσέγγιση άλλων μορφών άσκησης: « Το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών καλωσορίζει τους λάτιν χορούς στην οικογένειά του », 4) Γνωριμία με το σκάκι: εκμάθηση, επίδειξη των βασικών στοιχείων του αθλήματος, βιωματικός αγώνας με σκακιστές, 5) ποδόσφαιρο 5χ5, καλαθοσφαίριση 3χ3, βόλευ, χωρίς νικητές – ηττημένους και μεικτές ομάδες αγοριών κοριτσιών, 6) επιτραπέζια παιχνίδια που σχεδιάστηκαν ειδικά για την ημέρα με συναφή θεματολογία.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν στον κόσμο της άθλησης για όλους και με συμπληρωματικές δράσεις όπως: α) προβολή βίντεο σχετικής θεματολογίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, β) διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμό, ανάγνωση και συζήτηση κειμένων, άρθρων από εφημερίδες και περιοδικά στις τάξεις, γ) καλλιτεχνική – εικαστική – δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, σελιδοδείκτη, πανό, κολάζ, ζωγραφιών, κατασκευών κ.α.), δ) Τέλος, μια δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου πήρε συνεντεύξεις από μαθητές που εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους για τις δράσεις και τράβηξε φωτογραφίες για τις σχολικές ιστοσελίδες.

Οι δράσεις διοργανώθηκαν από το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και τελούσαν υπό την αιγίδα του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Σερέτη Θεολόγου που έκανε τον απαραίτητο σχεδιασμό. Ήταν μία πολύ ευχάριστη ημέρα όπου δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να αθληθούν χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: να εκφράσουν τις δεξιότητές τους δημιουργικά, να ενεργοποιηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να συνεργαστούν και να δουλέψουν ομαδικά παρουσιάζοντας ένα ωραίο αποτέλεσμα. Όλοι αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις από τη συλλογική προσπάθεια.

Πατώντας στο σύνδεσμο θα διαβάσετε το ευχαριστήριο του Θεολόγου Σερέτη προς όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Συγχαρητήρια σε όλους!

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG

Print Friendly, PDF & Email