Επίσκεψη στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Γιαννιτσών

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2014, Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ, στα πλαίσια των εξωτερικών δράσεων του προγράμματος μας “Θέλω και Μπορώ!”, ομάδα των μαθητών-τριών με την επίβλεψη των καθηγητών Σερέτη Θεολόγου και Χαχούδη Σταύρου, επισκέφτηκε το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Γιαννιτσών και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, ανήμερα του εορτασμού τους.

Στο χώρο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε ο Διευθυντής κ. Φίκατας Πέτρος καθώς και οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του Εργαστηρίου. Περπατήσαμε στους διαδρόμους, θαυμάζοντας τα χειροποίητα κομψοτεχνήματα των μαθητών, συνομιλήσαμε με  όλους περνώντας από τις τάξεις, παρακολουθήσαμε ένα μάθημα Φυσικής Αγωγής παίζοντας μαζί με τα παιδιά του Σχολείου διάφορα πρωτότυπα παιχνίδια και ενημερωθήκαμε στο Φυτώριο για τα φυτικά προιόντα που φυτεύουν και καλλιεργούν οι μαθητές στα δύο μεγάλα οικολογικά θερμοκήπια τους στον αύλειο χώρο. Μάλιστα μας χάρισαν ως δώρο και μια γλάστρα με αρωματικό φυτό, του οποίου τη μεταφύτευση είχαμε μόλις παρακολουθήσει.
Ευχάριστες εκπλήξεις μας περίμεναν όμως και στο χώρο εστίασης όπως  λαχταριστά σάντουιτς, γλυκίσματα, αναψυκτικά, μπισκότα, που με περισσή αγάπη και φροντίδα ετοιμάστηκαν για εμάς από τους μαθητές και μαθήτριες του Εργαστηρίου, ως ανταπόδοση της επίσκεψης μας.

Στη συνέχεια στο Ειδικό  Δημοτικό Σχολείο,  όπου μαζί με τους μικρούς μας φίλους παίξαμε, γελάσαμε και διασκεδάσαμε χορεύοντας Λάτιν χορούς. Μάλιστα στο τέλος, οι μαθητές Θωμαίδης Γρηγόρης και Πορφυριάδου Σοφία, χόρεψαν για τους μικρούς μαθητές τη χορογραφία του δρώμενου “Η Αγάπη μένει πάντα εδώ!” που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση της 2ας Δεκεμβρίου, προσφέροντας ανείπωτη χαρά στους θεατές.

Μας έμεινε η αγάπη και οι τρυφερές αγκαλιές όλων των παιδιών που μας υποδέχτηκαν στα δύο σχολεία, τα δάκρυα του αποχωρισμού και η υπόσχεση ν΄ ανταποδώσουμε τη συγκινητική φιλοξενία στον χώρο του 3ου Γυμνασίου, με αντίστοιχες όμορφες κοινές δράσεις.

eeeek_03_12_2014_1.JPG
eeeek_03_12_2014_2.JPG
eeeek_03_12_2014_3.JPG
eeeek_03_12_2014_4.JPG
eeeek_03_12_2014_5.JPG
eeeek_03_12_2014_6.JPG
eeeek_03_12_2014_7.JPG
eeeek_03_12_2014_8.JPG
Print Friendly, PDF & Email