«Στην κορυφή του Ολύμπου»

Ο μακρύς και ανηφορικός δρόμος προς το Ολυμπιακό βάθρο. Αυτό ήταν το θέμα της ετήσιας εκδήλωσης Φυσικής Αγωγής του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, που έλαβε χώρα στις 08 Φεβρουαρίου 2017, με καλεσμένους την Ολυμπιονίκη Έλλη Μυστακίδου και τους Παραολυμπιονίκες, Μαρία Καλπακίδου και Σενικίδη Δημήτριο.
Αφορμή στάθηκαν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί αγώνες του Ρίο και ο τιτάνιος αγώνας των πρωταθλητών μας για διάκριση κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που τους ταλανίζουν.
Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, ο εμπνευστής της καθιερωμένης γιορτής του αθλητισμού Σερέτης Θεολόγος, ” … Ο δρόμος για την κορυφή του Ολύμπου μακρύς, ανηφορικός και στρωμένος με αγκάθια, για όσους το επιλέξουν.  Αποτυχίες, πίκρες, απογοητεύσεις, τραυματισμοί, έλλειψη προβολής και χρηματοδότησης, ανύπαρκτες προετοιμασίες, αδυναμία προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες και χίλια άλλα μύρια εμπόδια που, οι εκλεκτοί καλεσμένοι μας, βίωσαν και βιώνουν στην αθλητική τους καριέρα, θυμίζοντας μας πολλές φορές τα παιδιά στην Βραζιλία που μαθαίνουν μπάλα στις φαβέλες και κοντρολάρουν πορτοκάλια, τους Κενυάτες δρομείς που τρέχουν ξυπόλητοι στη ζούγκλα, τους ιρακινούς πιτσιρικάδες που σουτάρουν σκασμένες μπάλες μπάσκετ σε αυτοσχέδιες μπασκέτες … σύγχρονοι “Δον κιχώτες”. Το Ολυμπιακό μετάλλιο, είναι λοιπόν μια επιτυχία αποκλειστικά δική τους, μια ανταμοιβή του καθημερινού μόχθου, της στοχοπροσήλωσης, των πολύχρονων προσπαθειών των ιδίων, των προπονητών και της οικογένειας τους …”.
Το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης άνοιξαν οι χαιρετισμοί της Διευθύντριας του Σχολείου κας Πισμίση Ελένης, του Διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Ν.Πέλλας κου Κούγκα Κων/νου, του Συμβούλου Φυσικής Αγωγής κου Κουρσαράκου Δημητρίου, της Συμβούλου Παιδαγωγικής ευθύνης του Σχολείου κας Δανιηλίδου Ευγενίας καθώς και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Τσιαπάνη Γεωργίου. Ακολούθησε εισαγωγή του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Σερέτη Θεολόγου και θεατρικό- δραματικό δρώμενο, με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, τίτλο ομώνυμο της εκδήλωσης και θέμα το πρώιμο ξεκίνημα αθλήτριας, το γολγοθά του πρωταθλητισμού και τέλος την Ολυμπιακή της καταξίωση.
Συνέχεια στο πρόγραμμα είχαν οι βραβεύσεις των παράλληλων μαθητικών δράσεων της εκδήλωσης (καλύτερης εικαστικής δημιουργίας, βίντεο, ποιήματος και πεζογραφήματος) και οι παρουσιάσεις εντυπωσιακών βιογραφικών βίντεο των καλεσμένων αθλητών-τριών.
Ακολούθησαν ομιλίες των καλεσμένων και υπογραφή αυτόγραφων στα παιδιά του σχολείου.
Στους καταξιωμένους προσκεκλημένους προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα όπως ελληνικές σημαίες, λουλούδια, αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και κορνίζες με την αφίσα της φετινής εκδήλωσης.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg

Print Friendly, PDF & Email