Επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

bibliothikiBeriasΜια αξέχαστη διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησε το Γυμνάσιό μας στη Βέροια. Συγκεκριμένα η Διευθύντρια κ. Πισμίση Ελένη, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές που στελεχώνουν τα προγράμματα “Λέσχη Ανάγνωσης”, “Εθελοντισμός” και “Ψηφιακή καταγραφή Βιβλιοθήκης” ξεναγήθηκαν στους 3 ορόφους της Δημόσιας Κεντρική Βιβλιοθήκης της Βέροιας, η οποία διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα μόνη της, αλλά και σε συνεργασία με άλλους φορείς, εκδηλώσεις που προωθούν την φιλαναγνωσία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα σε χώρους εκτός και εντός της Βιβλιοθήκης.
Η Βιβλιοθήκη, που ενθουσίασε τους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Σχολείου μας, πειραματίζεται στις νέες τεχνολογίες και στη χρήση εργαλείων για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών για το κοινό και συνεργάζεται με εθελοντές και φορείς γι΄ αυτό το σκοπό. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας παρέχει τις υπηρεσίες της μέσω του Κεντρικού της κτηρίου, του Παραρτήματος και των δύο Κινητών Βιβλιοθηκών της.  Η συλλογή της περιλαμβάνει πάνω από 100.000 τόμους βιβλίων (70.000 από αυτούς είναι καταχωρημένοι σε ηλεκτρονική μορφή) και μπορούν να αναζητηθούν μέσω του διαδικτύου. Εκτός από το έντυπο υλικό η συλλογή περιλαμβάνει και οπτικοακουστικό υλικό ( DVD, CD-ROM, DVD-ROM, CD μουσικής), Βιβλία Braille, e-books reader, εκπαιδευτικά πακέτα, επιτραπέζια παιχνίδια.
Στις 12 Αυγούστου 2010 η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας έλαβε το παγκόσμιο βραβείο «Πρόσβαση στη Γνώση» του ιδρύματος Bill & Melinda Gates που συνοδευόταν με χρηματικό έπαθλο 1.000.000$.
Ήταν μια φανταστική εμπειρία για όλους και δεν κρύβουμε το γεγονός ότι την ζηλέψαμε και αποτελεί για μας πλέον ένα άξιο παράδειγμα μίμησης.

1BibliothikiBerias2015.jpg
2BibliothikiBerias2015.jpg
3BibliothikiBerias2015.jpg
4BibliothikiBerias2015.jpg
5BibliothikiBerias2015.jpg
6BibliothikiBerias2015.jpg
7BibliothikiBerias2015.jpg
8BibliothikiBerias2015.jpg

Print Friendly, PDF & Email