Ενημέρωση μαθητών σε θέματα υγείας

images1VKMURDXΣήμερα στο Γυμνασιό μας η Επισκέπτρια Υγείας του Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ. Χρυσούλα Γκίνη, ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με τον ιό HIV/AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, στα πλαίσια των στοχευμένων ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία σχετικά με το παραπάνω θέμα.
Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης του HIV/AIDS, η ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης και η υιοθέτηση ασφαλέστερων σεξουαλικών συμπεριφορών σε μία ευρύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση της σεξουαλικότητας ως βασικού μέρους της ζωής και η ενίσχυση του αισθήματος ευθύνης στη μετέπειτα συμπεριφορά του ατόμου.
H κ. Γκίνη ενημέρωσε τους μαθητές για το πώς μεταδίδεται ο HIV από το ένα άτομο στο άλλο, πώς δε μεταδίδεται o HIV, για τους παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της επικινδυνότητας στο HIV/AIDS, για τα μέτρα προφύλαξης, όσο και για το γεγονός ότι ο HIV δεν κάνει διακρίσεις .
Ήταν μια άκρως χρήσιμη και αποτελεσματική ενημέρωση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών και θα σταθεί χρήσιμη στην προστασία και στην προαγωγή της Δημόσιας Υγείας καθώς και στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων κινδύνων.

1enimerwsiHIV2015.jpg
2enimerwsiHIV2015.jpg
3enimerwsiHIV2015.jpg

Print Friendly, PDF & Email