Εκδήλωση Φυσικής Αγωγής

Διοργανώθηκε και έλαβε χώρα με πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, η ετήσια εκδήλωση Φυσικής Αγωγής του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών με τίτλο: “Μαραθώνιος: Ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια”Στην κατάμεστη από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας, οι πέντε εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ο Π. Απόστολος Χατζηδήμου, ο Π. Θεόδωρος Περπερίδης, ο Ιωάννης Κουρκουρίκης, η Βασιλική Συκοπέτη και ο Χαράλαμπος Βουτσάς, παρουσίασαν με ελκυστικό τρόπο το αγώνισμα του Μαραθωνίου αλλά και τη σημασία της τακτικής άσκησης, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων.
Στόχος ήταν να να καταστεί γνωστό το αγώνισμα στους μαθητές, ώστε να τονωθεί το αίσθημα της δια βίου άθλησης και ν’ αποτελέσει αφετηρία για γνωριμία του εαυτού μας και των ανεξάντλητων ορίων του.
Την εκδήλωση άνοιξαν οι χαιρετισμοί της Διευθύντριας κας Πισμίση Ελένης, του Συμβούλου Φυσικής Αγωγής κ.Κουρσαράκου Δημητρίου και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μπάτσιου Κωνσταντίνου. Ακολούθησε η εισαγωγή του οικοδεσπότη καθηγητή Φυσικής Αγωγής Σερέτη Θεολόγου, στην οποία μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι «…Η φιλοσοφία του αγωνίσματος έγκειται στην ιδιοσυγκρασία του υπερδρομέα να ξεπερνά τον πόνο και την κούραση με την πνευματική διαύγεια, εγρήγορση και μετουσίωση. Ο αγώνας αυτός προβάλει στην νεολαία τις αξίες της προσπάθειας, της καρτερίας, της επιμονής και του αγωνιστικού πνεύματος ενάντια στις αντιξοότητες της ζωής και ότι η θέληση είναι νικήτρια όταν επιστρατεύονται όλες οι σωματικές και πνευματικές δυνάμεις….»
Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, κατείχε η τιμητική βράβευση των συνταξιούχων καθηγητών Φυσικής Αγωγής Μαράνου Ανδρέα και Μπουγιουκλή Αικατερίνης για την προσφορά τους στο 3ο Γυμνάσιο επί σειρά ετών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην δημιουργία της αθλητικής του παράδοσης. “…Για αυτό το λόγο σας τιμούμε σήμερα και σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη αλλά και βαριά παρακαταθήκη που μας αφήσατε….” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σερέτης Θεολόγος.
Ακολούθησε ένα ξεκαρδιστικό θεατρικό σκετς με τον τίτλο” Ο Μητσάρας Μαραθωνοδρόμος ” σε σενάριο-σκηνοθεσία Κουρτελή Θεόδωρου και πρωταγωνιστές τους: Μπαντιμαρούδη Θεοχάρη, Κασερούδη Βασιλική, Κρυωνά Ιωάννα, Καρατσαλιώτη Αλίνα, Λαγομάτη Δημήτρη, Μπαρχάνι Κλάουρα, Μπάτσιο Παναγιώτη, Κουρτελή Θόδωρο, Καραλή Αριστείδη καθώς και την υπεύθυνη του κυλικείου Χρυσίδου Τασούλα ως γκέστ-σταρ!
Τη σκυτάλη πήρανε οι βραβεύσεις των παράλληλων δράσεων της ημερίδας με τον ίδιο τίτλο: “Μαραθώνιος:Ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια”. Βραβείο καλύτερης εικαστικής δημιουργίας απονεμήθηκε στην μαθήτρια Σετσίδου Σουσάννα, καλύτερου ποιήματος απονεμήθηκε στην μαθήτρια Γρηγοριάδου Φωτεινή και καλύτερου βίντεο απονεμήθηκε σε μαθήτρια του Σχολείου που θέλησε όμως να κρατήσει την ανωνυμία της. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα δώρα των μαθητών αποτελούσαν αθλητικό υλικό, που σημειολογικά παρέπεμπαν στο πνεύμα της όλης εκδήλωσης. Επίσης βραβεύτηκαν οι μαθητές του Τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών για την φιλοτέχνηση της αφίσας της εκδήλωσης και η υπεύθυνη καθηγήτριά τους κα.Κορδολαίμη Ελένη.
Κατόπιν έγιναν οι παρουσιάσεις με εντυπωσιακά βιογραφικά βίντεο των ομιλητών και ακολούθησε ζωντανή ενημέρωση από τους μαραθωνοδρόμους σχετικά με τις εμπειρίες τους για το αγώνισμα. Χαιρετισμό στο τέλος απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών κ. Φιούνης Στυλιανός μ’ ενημέρωση από τον ίδιο για το ιστορικό και τις πολλαπλές συμμετοχές των μελών-δρομέων της Ομάδας σε Μαραθώνιους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Μια σειρά ευχάριστων εκπλήξεων περίμενε όμως και τους καταξιωμένους προσκεκλημένους, αφού στον καθένα, το 3ο Γυμνάσιο πρόσφερε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης αναμνηστικό ευχαριστήριο συμμετοχής, κορνίζα της αφίσας της ημερίδας, ένα πολύχρωμο μπουκέτο λουλούδια και μία ελληνική σημαία που όπως επισήμανε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Σερέτης Θεολόγος “….από εδώ και στο εξής θα επιθυμούσαμε να την υψώνετε σε κάθε τερματισμό Μαραθωνίου ως ανάμνηση της σημερινής εκδήλωσης του 3ου Γυμνασίου”.

Αξέχαστη γιορτή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Πολλές ευχαριστίες του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών στον εμπνευστή και σκηνοθέτη της εκδήλωσης, τον ακούραστο και άξιο καθηγητή μας, Θεολόγο Σερέτη.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
28.jpg
29.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.jpg
34.jpg
35.jpg
36.jpg
37.jpg
38.jpg
39.jpg
40.jpg
41.jpg
42.jpg
43.jpg
44.jpg
45.jpg
46.jpg
47.jpg
48.jpg
49.jpg
50.jpg
52.jpg
53.jpg

Print Friendly, PDF & Email