“Το βουνό της Αγάπης”

«Μακάριόν εστι μάλλον διδόναι η λαμβάνειν» (Πραξ. 20, 35). Η χαρά του δοσίματος είναι μεγάλη. Όταν προσφέρουμε χρήματα, τρόφιμα και ενδύματα σε κάποιον «χρείαν έχοντα», εκείνος λαμβάνει βοήθεια υλική. Εμείς, όμως, αντί των υλικών πραγμάτων λαμβάνουμε Παράδεισο! Η καρδιά μας πληροφορείται από την αγαθή πράξη μας και αναπαύεται.
Αυτά τα αισθήματα βίωσαν και οι μαθητές του Γυμνασίου μας που, μετά τον σημερινό εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της ενορίας μας, ξεφόρτωσαν (με τον Υποδιευθυντή κ.Τσάνη και τους εκπαιδευτικούς κ.Σερέτη και κ.Κόλκα) στον Ιερό Ναό τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια, με τα πρόσωπά τους να ακτινοβολούν από χαρά (από την αντίστοιχη δράση του σχολείου μας με τον τίτλο “Το βουνό της Αγάπης”).
Αυτή η ικανοποίηση κι η ανάπαυση που νιώσαν τα παιδιά που πρόσφεραν τα δώρα, δεν είναι «εκ του κόσμου τούτου», δεν ισοφαρίζεται από πλούτη, δόξα και αίγλη κοσμική. Και αν κάποιος από τους μαθητές μας δεν μπόρεσε να προσφέρει τα παραπάνω στον αδελφό, ας γνωρίζει τον ακόλουθο λόγο του μακαριστού π. Παϊσίου: «Όσοι έχουν μεν την αγαθή προαίρεση για να ελεήσουν, αλλά δεν έχουν τίποτα και πονάνε γι αὐτό, ελεούν με το αίμα της καρδιάς τους»
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους που έλαβαν μέρος σε αυτήν την ευλογημένη προσπάθεια!

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg

Print Friendly, PDF & Email