Διδακτική επίσκεψη στο Αριστοτέλειο

Διδακτική επίσκεψη στο Αριστοτέλειο (Σεισμολογικό σταθμό, Αστεροσκοπείο και Μετεωροσκοπείο)
“…..Είδαμε τα ειδικά όργανα που μετρούν το μέγεθος των σεισμών, τα σεισμόμετρα, και μάθαμε την αρχή και τον τρόπο λειτουργίας τους. Επισκεφτήκαμε την αίθουσα καταγραφής των σεισμών (άριστα εξοπλισμένη) και μας εξήγησαν πως μελετούν το φαινόμενο από τη στιγμή που θα καταγραφεί ένας σεισμός μέχρι να ερμηνευτεί πλήρως ο μηχανισμός γένεσης του και ανακοινωθεί επίσημα στο ευρύ κοινό.
Ακολούθησε παρουσίαση που αφορούσε τα αίτια που δημιουργούνται οι σεισμοί, τα αποτελέσματα τους, τις ζημιές στη φύση και τις ανθρώπινες κατασκευές, τον τρόπο που προστατευόμαστε κ.α. Τέλος γνωρίσαμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα μας από τους σεισμούς και πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς. Κατόπιν ακολούθησε η ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο, όπου είδαμε το μεγάλο τηλεσκόπιο. Ακολούθησε ενημερωτική διάλεξη και συζήτηση με τους μαθητές για το πλανητικό μας σύστημα, τους γαλαξίες, το σύμπαν κ.α.
Τέλος, επισκεφτήκαμε και ενημερωθήκαμε το μετεωροσκοπείο και στο χώρο που καταγράφονται τα στοιχεία που διαμορφώνουν τον καιρό και το κλίμα, δηλ. θερμοκρασία (του αέρα και του εδάφους), το μέγεθος και η κατεύθυνση του ανέμου, υγρασία και σχετική υγρασία, το ύψος της βροχής κ.α….”
Πρέπει να τονιστεί η άξια συγχαρητηρίων στάση των μαθητών μας σε όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη που χαροποίησε ιδιαίτερα τους συνοδούς καθηγητές-τριες: Κοσμά Σοφία, Ηλιάδη Ροδίωνα, Ιωαννίδου Ανθούλα και Καρανταγλή Αθηνά

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg

Print Friendly, PDF & Email