Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου μας η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση της σχολικής χρονιάς 2014-2015. Ήταν μια γιορτή για όλα τα παιδιά αλλά κυρίως για τους μαθητές της Γ’ γυμνασίου, αφού έπειτα από τρία ωραία χρόνια, αφήνουν τα θρανία και τις αίθουσες του γυμνασίου μας, κάνοντας το μεγάλο βήμα προς τις λυκειακές σπουδές. Η συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα που επικρατούσε ομολογουμένως δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Η τελετή ξεκίνησε με αποχαιρετιστήρια ομιλία της διευθύντριας του σχολείου, κας Πισμίση Ελένης, ακολούθησε η προβολή βίντεο από την δράση μαθητών που συμμετείχαν στο 1ο Θεολογικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, με υπεύθυνους καθηγητές τους Αλμπάνη Μελίνα και Τσάνη Ευάγγελο, κατόπιν παρουσιάστηκε από την θεατρική ομάδα του Σχολείου, το θεατρικό δρώμενο “Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο” σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώτας Φλήρη, των υπευθύνων καθηγητών Φωτιάδη Δημήτρη και Χαχούδη Σταύρου. Τη σκυτάλη πήρε το μουσικό σχήμα του Γυμνασίου με τραγούδια που επέλεξε ο υπεύθυνος καθηγητής Χαχούδης Σταύρος, ακολούθησε η χορογραφία tango της χορευτικής ομάδας με υπεύθυνο καθηγητή τον Σερέτη Θεολόγο, προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από δράσεις των μαθητών της Γ’ τάξης, εκφωνήθηκε αποχαιρετιστήρια ομιλία από τον πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου Φώτη Παπαδόπουλο και απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους τελοιόφοιτους της Γ’ τάξης.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με χορούς και τραγούδια που επιμελήθηκε το μουσικό σχήμα του Σχολείου καθώς και με κεράσματα από τον πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και εθελοντικά πλήθος γονέων.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μπάτσιος Κων/νος και ο καθηγητής Σερέτης Θεολόγος, υπεύθυνοι της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και τα συγχαρητήριά τους προς τους χορηγούς και τους συνεργάτες τους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια:

  • Εμπορία ποτών “Κράλλης Α. Βασίλειος”, Αξός , δωρεά 4 κιβωτίων χυμούς amita-fun
  • Μπουγάτσα “Σερραικόν – ο Μπάμπης”, απέναντι από τον ΟΤΕ, δωρεά 4 ταψιών πίτας και πίτσας
  • Πιτσαρία “Η Πλατεία”, Αμπελειές, Αφοί Γραμματικού, δωρεά 2 ταψιών πίτσας
  • Κατάστημα χαρτικών, απορρυπαντικών και ειδών οικιακής χρήσης της κας Κουσίδου – Στόιτση Σοφία, δωρεά πλαστικών πιάτων, ποτηριών, χαρτοπετσετών

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

1apoxeretismosTritis2015.jpg
2apoxeretismosTritis2015.jpg
3apoxeretismosTritis2015.jpg
4apoxeretismosTritis2015.jpg
5apoxeretismosTritis2015.jpg
6apoxeretismosTritis2015.jpg
7apoxeretismosTritis2015.jpg
8apoxeretismosTritis2015.jpg
9apoxeretismosTritis2015.jpg
10apoxeretismosTritis2015.jpg
11apoxeretismosTritis2015.jpg

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ Γ’ ΤΑΞΗ
(Άρθρο του Θεολόγου Σερέτη)

Οι αποχαιρετισμοί είναι πάντα δύσκολοι.
Άλλη μία χρονιά,τελείωσε. Πότε πέρασε ο χρόνος, μη ρωτάτε. Oύτε που το καταλάβαμε. Σαν να διψούσαμε και ήπιαμε μονορούφι ένα ποτήρι δροσερό νερό.
Όμως, πότε πέρασαν τρία χρονιά με τα παιδιά της Γ΄Γυμνασίου;
Αφού τελείωσε και η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση κι αφού γελάσαμε, εκφράσαμε τα συναισθήματά μας, αγκαλιαστήκαμε, συγκινηθήκαμε και παρηγορηθήκαμε (και άλλα πολλά), τώρα αγαπητοί μαθητές μας της Γ’ τάξης πρέπει να αποχαιρετιστούμε; Και τι θα πούμε; Και πώς θα είναι;
Τι αμήχανη στιγμή και τι περίεργο που είναι. Θέλεις να πεις τόσα πράγματα και ταυτόχρονα κομπιάζεις, γιατί νιώθεις ότι ο χρόνος έχει αρχίσει και μετρά αντίστροφα άσχετα εάν ακόμα θα βρισκόμαστε για τις απολυτήριες εξετάσεις. Και ταλαντεύεσαι ανάμεσα στη σιωπή και τα λόγια και ο χρόνος περνά.
Είναι δύσκολο τα λόγια να αποτυπώσουν τα συναισθήματα της στιγμής, πάντα είναι δύσκολος ο επίλογος όταν αφήνεις ένα σχολείο. Και τότε έρχονται και όλες εκείνες οι κλισέ (κι όμως αληθινές) ατάκες, τύπου “λυπούμαστε που μας αφήνετε”, “να περνάτε καλά” και άλλα τέτοια. Και μετά ένα συναισθηματικό κενό. Μπορεί γύρω να υπάρχει κόσμος, φασαρία, κίνηση και θόρυβος, αλλά όλα καλύπτονται από μια ιδιαίτερη σιωπή που ξεκινά από μέσα σου και απλώνεται παντού γύρω σου, που καλύπτει τα πάντα.
Κάθε αποχαιρετισμός είναι ένας αποχωρισμός, σηματοδοτεί μια διαδικασία, που μας δείχνει ότι κάτι τελείωσε.
Βέβαια κάτι άλλο ξεκινά, η όμορφη Λυκειακή μαθητική ζωή, όμως, δεν παύει να χάνουμε αυτό που μέχρι τότε ζούσαμε, την αθωότητα του Γυμνασίου. Αποχαιρετούμε όχι μόνο το Σχολείο αλλά και ένα κομμάτι του εαυτού μας ή της ζωής μας. Ο αποχαιρετισμός σηματοδοτεί μια αλλαγή, που μπορεί να την επιθυμούμε μπορεί και όχι. Ένας αποχαιρετισμός μπορεί να κρύβει στεναχώρια που δεν είναι κακό και να την εκφράσουμε.
Κι εκεί που σκέφτεσαι πως ποτέ δεν τα πήγαινες καλά με τους αποχαιρετισμούς τότε αναλογίζεσαι ότι τουλάχιστον δεν το βάζω στα πόδια ώστε να τους αποφύγω, είμαι εδώ και προσπαθώ κάθε φορά να βρω τρόπους να τους αντιμετωπίσω. Η γλυκιά θύμηση των όμορφων στιγμών είναι πάντα εκεί (οι άσχημες θαρρείς και σβήνονται από την μνήμη) να μου κρατούν συντροφιά και να μου θυμίζουν πως κάποτε όλα τελειώνουν και καλούμαι να πώ το αντίο.
ΑΓΑΠΗΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ!
Εμείς σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να είστε ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΙ !!!
Το σχολείο θα έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του για σας.
Όποτε κι αν το θελήσετε να ξαναρθείτε για ένα “γεια”.

1.jpg
2.jpg
3.jpg

Print Friendly, PDF & Email