Ανακύκλωση στο Σχολείο

anakyklwsiΣτα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος “Ανακύκλωση στο Σχολειο” υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και την αρωγή της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κας Σταυρίδου Φωτεινής, πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιό μας σεμινάρια επιμόρφωσης στους μαθητές όλων των τάξεων.
Ως Υπεύθυνος Ανακύκλωσης του Σχολειου μας, ο Υποδιευθυντής κ. Τσάνης Ευάγγελος, συντόνισε την άκρως ενδιαφέρουσα διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος με εμψυχωτές τους μαθητές Παπαδόπουλο Φώτη, Σταφυλίδη Ανδρέα, Τομπουλίδη Ρωμανό και Φασόλη Μάνο, οι οποίοι αναδείχθηκαν σε άριστους εκπαιδευτές με άψογη προετοιμασία και χαρισματική μετάδοση γνώσεων.
Τα σεμινάρια είχαν βιωματικό χαρακτήρα και αποτελούνταν από προβολές σχετικών βίντεο, εισηγήσεις του κ. Τσάνη και των επιμορφωτών μαθητών, ερωταπαντήσεις με τους μαθητές-τριες, δημιουργία ομάδων που συνεργατικά δούλεψαν και ευαισθητοποιήθηκαν για την ανακύκλωση χαρτιού, αλουμινίου και πλαστικού με ευρυματικά παιχνίδια κ.α.
Στο τέλος των σεμιναρίων αποφασίστηκε η τοποθέτηση ενός κάδου ανακύκλωσης σε κάθε αίθουσα του Σχολείου, ο οποίος θα αδειάζεται καθημερινά στον κεντρικό κάδο Ανακύκλωσης του Γυμνασίου (ευγενική χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που για μια ακόμα φορά στάθηκε συγκινητικά δίπλα μας), ο οποίος με τη σειρά του θα καταλήγει στους γνωστούς μπλέ κάδους ανακύκλωσης με προορισμό εργοστάσια επεξεργασίας.
Αποφασίστηκε δε και διαγωνισμός για την ανάδειξη του ωραιότερου κάδου ανακύκλωσης, ο οποίος θα λάβει μέρος στο σχετικό Διαγωνισμό της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Πέλλας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας – Γιαννιτσών με έπαθλο μια μονοήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη ή σε άλλο κοντινό προορισμό δωρεάν για τους μαθητές της ομάδας στην οποία ανήκει ο νικητήριος κάδος.
Υπενθυμίζεται δε ότι ήδη λειτουργούν στο Γυμνασιό μας, με μεγάλη ανταπόκριση, η ανακύκλωση μπαταριών και πλαστικών καπακιών.

1KainotomoProgrammaAnakyklwsi2015.jpg
2KainotomoProgrammaAnakyklwsi2015.jpg
3KainotomoProgrammaAnakyklwsi2015.jpg
4KainotomoProgrammaAnakyklwsi2015.jpg
5KainotomoProgrammaAnakyklwsi2015.jpg
6KainotomoProgrammaAnakyklwsi2015.jpg
7KainotomoProgrammaAnakyklwsi2015.jpg

Print Friendly, PDF & Email