Ανακύκλωση στο Σχολείο

Συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά το καινοτόμο πρόγραμμα “Ανακύκλωση στο Σχολείο” υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και την αρωγή της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων κας Σταυρίδου Φωτεινής.
Προς αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 στο Γυμνάσιό μας σεμινάριο επιμόρφωσης στους μαθητές της Α’ τάξης. Ως υπεύθυνος Ανακύκλωσης του Σχολειου μας, ο Υποδιευθυντής κ. Τσάνης Ευάγγελος, κατεύθυνε την διαδικασία εφαρμογής του προγράμματος με εμψυχωτές τους μαθητές Τομπουλίδη Ρωμανό, Βαφειάδου Σταυρίνα και Γιουβάνογλου Γεωργία, οι οποίοι όντας άψογα προετοιμασμένοι, φάνηκαν αντάξιοι του υπεύθυνου ρόλου τους.
Τα σεμινάρια είχαν βιωματικό χαρακτήρα και αποτελούνταν από προβολή σχετικού βίντεο, εισηγήσεις του κ. Τσάνη και των επιμορφωτών μαθητών, ερωταπαντήσεις με τους μαθητές-τριες, δημιουργία ομάδων που συνεργατικά δούλεψαν και ευαισθητοποιήθηκαν για την ανακύκλωση χαρτιού, αλουμινίου, μπαταριών, πλαστικού κ.α.
Στο τέλος των σεμιναρίου τα παιδιά ενίσχυσαν με ανακυκλώσιμο υλικό (χαρτί κα.) τον κεντρικό κάδο ανακύκλωσης του Σχολείου, ο οποίος αδειάζεται καθημερινά και καταλήγει στους γνωστούς μπλέ κάδους ανακύκλωσης με προορισμό εργοστάσια επεξεργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργούν στο Γυμνάσιο μας, με μεγάλη ανταπόκριση, η ανακύκλωση μπαταριών και πλαστικών καπακιών.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
Print Friendly, PDF & Email