Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

«Μακάριόν εστι μάλλον διδόναι ή λαμβάνειν» (Πραξ. 20, 35). Η χαρά του δοσίματος είναι μεγάλη. Όταν προσφέρουμε χρήματα, τρόφιμα και ενδύματα σε κάποιον «χρείαν έχοντα», εκείνος λαμβάνει βοήθεια υλική. Εμείς, όμως, αντί των υλικών πραγμάτων λαμβάνουμε Παράδεισο! Η καρδιά μας πληροφορείται από την αγαθή πράξη μας και αναπαύεται…..

Αυτά τα αισθήματα βίωσαν όλοι οι εθελοντές του Γυμνασίου μας που πρόσφεραν από το υστέρημα των γονιών και το δικό τους, αλλά και από το περίσσευμα της καρδιάς τους, τρόφιμα, είδη υγιεινής και ρούχα (με τα πρόσωπά τους να ακτινοβολούν από χαρά) στην αντίστοιχη δράση για τους πρόσφυγες της Συρίας. Σήμερα, αντιπροσωπεία  των μαθητών μαζί με την Διεύθυντρια Πισμίση Ελένη και τον καθηγητή Σερέτη Θεολόγο τα μετέφεραν στο χώρο συγκέντρωσης στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών για να προωθηθούν στους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Αυτή η ικανοποίηση κι η ανάπαυση που νιώσαν τα παιδιά, δεν είναι «εκ του κόσμου τούτου», δεν ισοφαρίζεται από πλούτη, δόξα και αίγλη κοσμική. Και αν κάποιος από τους μαθητές μας δεν μπόρεσε να προσφέρει στον δοκιμαζόμενο πρόσφυγα, ας γνωρίζει τον ακόλουθο λόγο του μακαριστού Άγιου Παϊσίου: «Όσοι έχουν μεν την αγαθή προαίρεση για να ελεήσουν, αλλά δεν έχουν τίποτα και πονάνε γι αὐτό, ελεούν με το αίμα της καρδιάς τους»

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ !!!

1dwrea2015.jpg
2dwrea2015.jpg
3dwrea2015.jpg
4dwrea2015.jpg
5dwrea2015.jpg
6dwrea2015.jpg
7dwrea2015.jpg
8dwrea2015.jpg
9dwrea2015.jpg
10dwrea2015.jpg
Print Friendly, PDF & Email