«Αθλούμαι – ΧαράΖω το μέλλον»

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με κεντρικό σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖω το μέλλον» στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών. Τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και ως ενήλικες, είχαν για μία ακόμη χρονιά οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου. Κι όλα αυτά στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με κεντρικό σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖω το μέλλον».

Συζήτηση- αναστοχασμός στις τάξεις, καλλιτεχνικές – εικαστικές δημιουργίες (δημιουργία αφίσας, σελιδοδείκτη, πανό, κολάζ, ζωγραφιών, συνθημάτων, κ.α.), επιτραπέζια παιχνίδια αθλητικού περιεχομένου που είχαν δημιουργηθεί ειδικά για την περίσταση, αλλά και μιά σειρά κινητικών δράσεων στα γήπεδα της αυλής, όπως π.χ. πρωταθλήματα 3χ3 μπάσκετ, 5χ5 ποδόσφαιρο, 6χ6 βόλλευ, γνωριμία με μαχητικά αθλήματα (τζούντο, ταεκβοντό, Μ.Μ.Α.), προσέγγιση άλλων μορφών άσκησης (το 3ο Γυμνάσιο καλωσορίζει τους λάτιν χορούς, τη ζούμπα και το χιπ-χοπ στην οικογένεια του), ήταν στο πρόγραμμα της ημέρας.
Επιπλέον, μια δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου πήρε συνεντεύξεις από μαθητές και καθηγητές που εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους για τις δράσεις.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και τελούσε υπό την αιγίδα του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Σερέτη Θεολόγου που έκανε τον απαραίτητο σχεδιασμό.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
Print Friendly, PDF & Email