Άρθρο του Θεολόγου Σερέτη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και με ανανεωμένες τις δυνάμεις μας άρχισε σήμερα, με τον καθιερωμένο αγιασμό απο τους Ιερείς της ενορίας μας, μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη με όμορφες προσδοκίες, όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο! Παντού χαμόγελα, αγκαλιές, πειράγματα, κέφι αλλά και απουσίες, όπως των περσινών μαθητών/τριών της Γ τάξης που άπλωσαν τα φτερά τους για το Λύκειο!…..
Αρχίζουμε έναν νέο κύκλο μαθημάτων με όρεξη για δουλειά και με την επιθυμία να γεμίσουμε τις ψυχές και το μυαλό μας με εμπειρίες και γνώσεις. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δε θα μείνει μόνος! Η συνεργασία της Διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού με τους γονείς είναι δεδομένη! Κοινή μας επιθυμία η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μικρούς μας μαθητές, στα παιδιά που η πολιτεία και οι γονείς εμπιστεύονται στα χέρια μας για να τους προσφέρουμε γνώσεις, δεξιότητες, αλλά και να τους εμφυσήσουμε ιδανικά και αξίες. Αξίες πού ομορφαίνουν και στολίζουν τον άνθρωπο, όπως είναι ἡ πίστη, ἡ ανθρωπιά, ἡ τιμιότητα, ἡ αλήθεια, ἡ αλληλεγγύη, ἡ γνώση, το ήθος, έτσι ώστε οι τάξεις να γίνουν κοινότητες και οικογένειες πού θα προάγουν την φιλία, την κοινωνικότητα, την ενότητα, την πρόοδο μέσα σ’ ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας, θετικού συναγωνισμού, ειλικρινούς αγάπης και αλληλοσεβασμού.
Γιατί μόνο έτσι θα κατορθώσουμε το σχολείο να μην μείνει μόνο ένας χώρος προσφοράς γνώσεων και ιδεών, αλλά να γίνει αφετηρία ουσιαστικής ελπίδας και μία αξιόπιστη πρόταση για μία ζωή με αξιακό περιεχόμενο και προσανατολισμό.

Αγαπητά μας παιδιά, μέσα στο χώρο του Σχολείου, όπου ζουν και δρουν πολλοί άνθρωποι μαζί, πρέπει όλοι να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε η συνύπαρξή τους να μη δημιουργεί προβλήματα σε κανένα. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα. Αυτονόητος πρέπει να θεωρείται και ο σεβασμός στο χώρο και την περιουσία του σχολείου καθώς και στο φυσικό περιβάλλον. Προσπαθήστε να λειτουργείτε σωστά, μέσα στα πλαίσια των νόμων και των κανονισμών, προσηλωμένοι στον άνθρωπο και στις ανθρώπινες σχέσεις.
Εμείς, οι καθηγητές και καθηγήτριες σας, δεσμευόμαστε να δουλέψουμε σκληρά για να σας προσφέρουμε, όχι μόνο γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, αλλά να αναπτύξουμε και την κριτική σας σκέψη, ώστε να γίνετε ικανοί να διαχειρίζεστε και να επιλύετε μόνοι σας τα προβλήματα της καθημερινής σας ζωής. Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να καλλιεργήσετε τα ατομικά σας ενδιαφέροντα, ενεργώντας πάντοτε μέσα στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και της σωστής και δίκαιης αντιμετώπισης. Υποσχόμαστε “δια του παραδείγματος” να σας εμπνεύσουμε εντιμότητα, υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία, πνεύμα συνεργασίας και αποδοχής μέσα στα πλαίσια των στόχων και των προσανατολισμών της Παιδείας του τόπου μας. Όλοι μαζί θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιωθούμε όσο περισσότερο μπορούμε!

Ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στα πρωτάκια μας, τα οποία και υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και με την αγκαλιά μας και την καρδιά μας ανοιχτή! Παιδιά μου, καλώς ήλθατε στη νέα σας μεγάλη οικογένεια! Καλώς ήλθατε στο δεύτερο σπίτι σας, στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών ! Εφεξής οι καθηγητές/τριες θα είναι οι δεύτεροι γονείς σας, έτοιμοι να σας συμπαρασταθούν.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους σταθερούς συμπαραστάτες, γονείς, βοηθούς και φίλους του Σχολείου που με την εδώ παρουσία τους σήμερα μάς εμψύχωσαν, μάς έδωσαν δύναμη και μάς γεμίζουν με αισιοδοξία για την επιτυχή πορεία μας τη νέα σχολική χρονιά που μόλις αρχίζουμε. Θέλουμε να ξέρετε ότι το Σχολείο μας έχει ανάγκη τη βοήθειά σας και προσβλέπει και στη μελλοντική υποστήριξή σας.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας «Καλή πρόοδο» και σε όλους μας «Καλή σχολική χρονιά» και υγεία !

Print Friendly, PDF & Email